Pridať recept

Orechové košíčky

ingrediencie

42 dkg
hladká múka
6 dkg
práškový cukor
20 dkg
margarín
2 ks
vanilkový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
ks
citrónová kôra

Plnka I:

20 dkg
mleté vlašské orechy
20 dkg
práškový cukor
ks
mlieko
ks
rum

Plnka II:

1 balíček
čokoládový puding
3 dl
mlieko
4 PL
kryštálový cukor
25 dkg
maslo

čokoládová poleva:

ks
čokoláda na varenie
ks
stužený tuk

postup

Je to trochu piplačka, ale výsledok stojí zato.

1.
Múku, cukor, margarín, žĺtky, vanilkový cukor a citrónovú kôru zmiesime na cesto. Vtláčame do košíčkových formičiek tak, aby v prostriedku bola jamka (snažíme sa dávať len tenkú vrstvu po celej formičke). Poukladáme na plech a pečieme v teplej rúre do ružova (podobne ako linecké koláčiky).
 
2.
Pomleté vlašské orechy zmiešame s cukrom, prilejeme rum a trochu horúceho mlieka (nie veľa aby plnka nebola príliš riedka, radšej menej a potom pridáme ak bude treba).
3.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Keď zložíme zo sporáka, vrch prikryjeme mikroténovým sáčkom, aby sa nám nevytvorila kôrka. Maslo šľaháme mixérom a postupne pridávame vychladený puding.
4.
Z čokolády na varenie a stuženého tuku si nad parou pripravíme čokoládovú polevu.
5.
Keď už máme všetky časti pripravené, začneme plniť. Do košíčka dáme za malú lyžičku orechovú plnku - trochu pritlačíme aby bola pevne spojená s cestom. Na to striekačkou, alebo cukrárskym sáčkom doplníme krém. Napokon vrchnú časť ponoríme do čokolády. Na vrch môžeme dať ešte kúsok orecha.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať