Pridať recept

FOTORECEPT: Vegetky

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
250 g
maslo
200 ml
mlieko
2 ČL
soľ
1/2 ČL
cukor
1 ČL
prášok do pečiva

Plnka:

250 g
syr Eidam
250 g
maslo
1 PL
mletá červená paprika

Posyp:

4 PL
vegeta
1 PL
mletá rasca

postup

U nás majú tieto slané slimáčiky vždy úspech!

1.
Cesto: všetky suroviny na cesto spolu zmiesime a rozdelíme na 6 bochníčkov. Plnka: syr nastrúhame a vymixujeme spolu so zmäknutým maslom a mletou paprikou, plnku rozdelíme na 6 častí.
Vegetky
Vegetky
Zdroj: evauhlik
 
2.
Každé cesto rozvaľkáme na tenučko do obdĺžnika, potrieme plnkou a zrolujeme ako roládu.
Vegetky
Vegetky
Zdroj: evauhlik
3.
Takto pripravené rolády zabalíme do fólie, aby sa nezlepili a dáme do mrazničky aspoň na 2-3 hodiny, ale kľudne aj na celú noc, potom ich síce treba nechať zase trochu zmäknúť ale také stuhnuté sa výborne krájajú na tenké kolieska.
Vegetky
Vegetky
Zdroj: evauhlik
4.
Stuhnuté rolády krájame na tenučké kolieska, kladieme na suchý plech, posypeme zmesou vegety a rasce a pečieme na 220°C asi 7-8 minút, záleží aké tenké kolieska sme nakrájali.
Vegetky
Vegetky
Zdroj: evauhlik
5.
Upečené a vychladnuté vegetky uložené v plastovej nádobe a uskladnené v mrazničke vydržia veľmi dlho, stačí ich len vybrať a za 10 minút sa dajú konzumovať.
Vegetky
Vegetky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať