Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tvarohovo-cuketový zákusok

ingrediencie

350 g
cuketa mladá
500 g
múka polohrubá
300 g
krupicový cukor
2 ks
vajcia
125 ml
olej
140 ml
mlieko
1 PL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ
2 PL
kakao

Plnka:

500 g
jemný tvaroh
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový puding v prášku
2 PL
práškový cukor

Poleva:

150 g
horká čokoláda
400 ml
smotana kyslá
2 PL
práškový cukor

postup

Trochu netradičný, ale zato veľmi dobrý zákusok.

1.

Cuketu umyjeme a postrúhame na jemno. V jednej nádobe vyšľaháme v mlieku vajcia, pridáme cukor a olej. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Do tekutej zmesi primiešavame postupne múku a nakoniec nastrúhanú cuketu. Ak cuketa pustí veľa šťavy, trochu ju vymačkajte ale nie moc. Cesto má byť trochu redšie. hotové cesto si rozdelíme a do 1/3 vmiešame 2 PL kakaa.

2.

Na stredne veľký plech, na pečiaci papier (alebo vymazaný) dáme najskôr bledé cesto a na vrch opatrne hnedé cesto.

3.

Pečieme na 180°C asi 25 minút. Necháme celkom vychladnúť, potom papier stiahneme a koláč vrátime naspäť do plechu.

4.

Tvarohová plnka: z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme a po častiach vmiešame vychladnutý puding. Čokoládová plnka: kyslú smotanu vymiešame s cukrom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a ihneď do nej zamiešame kyslú smotanu.

5.

Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na ňu rozotrieme čokoládovú polevu.

6.

Ozdobíme, ja som urobila vidličkou pásy, dáme do chladničky stuhnúť.

7.

Na prvý pohľad netradičné spojenie cukety, tvarohu a čokolády ale veľmi, veľmi chutné.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
23.3.2017 00:00 | |
+4 -8
Krásny, výborný!!!! A dobrý by bol iste aj s karamelovým krémom.
evauhlik
26.3.2017 08:22 | |
+3 -7
ďakujem, je to fakt veľmi dobrý koláčik a veľmi sýty a práve tvarohová plnka to trochu odľahčí, samozrejme skúšať a obmieňať sa dá vždy
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.