Pridať recept

Višňové láska rezy

45
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajcia
150 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 PL
kakao
6 PL
olej
6 PL
vlažná voda
ks
rum na pokvapkanie piškóty

Plnka 1:

1 pohár
višňový kompót
5 dl
šťava s kompótu
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
kryštálový cukor
1 ks
Zlatý klas Dr.Oetker (à 40 g)
ks
vykôstkované višne

Plnka 2:

500 g
Mascarpone
250 ml
šľahačková smotana
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
práškový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
1 pohár
višňový lekvár

postup

1.

S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vodu a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 180 °C asi 15 min. Necháme vychladnúť.

 
2.

Višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Z 5 dl šťavy, 1 zlatého klasu, 1 vanilky a cukru uvaríme kašu. Trochu ju necháme vychladnúť, pokiaľ neurobíme druhú plnku. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.

3.

250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 500 g mascarpone a dochutíme 3 PL práškového cukru. Ja som pridala 3 tie mi stačili, ale záleží podľa chuti, či máte radi viac sladké.

4.

Vychladnuté cesto potrieme pomocou mašlovačky rumom a natrieme lekvárom. Trochou bielej plnky natrieme na piškótu a zvyšok pomocou zdobítka na torty navrstvíme na piškótu. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teplé višne zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke do rána stuhnúť.

Višňové láska rezy
Višňové láska rezy
Zdroj: sam1981
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať