Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žabky

ingrediencie

1 kg
hladká múka
500 ml
mlieko
1 kocka
kvasnice
5 ČL
soľ
2 ČL
cukor
150 ml
mlieko

Plnka:

šunka
cherry paradajky
1 ks
šalátová uhorka
pomazánkové maslo smotanové
5 lístky
šalát
1 ks
klobása

postup

Výborný recept pre pohostenie, nielen pre šibačov na Veľkú noc.

1.
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potierame vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
2.
Kysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potierame vajíčkom, posypeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
3.
Po vychladnutí narežeme, pomažeme maslom a plníme: trochu šalátu, koliesko uhorky, koliesko klobásky (šunky), ¼ cherry paradajky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
TIMI555
14.4.2017 21:50 | |
+22 -0
Je tam pisane 2 krat mlieko ma byt 500 ml alebo 150 ? nie je 150 olej?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.