Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žabky

ingrediencie

1 kg
hladká múka
500 ml
mlieko
1 kocka
kvasnice
5 ČL
soľ
2 ČL
cukor
150 ml
mlieko

Plnka:

šunka
cherry paradajky
1 ks
šalátová uhorka
pomazánkové maslo smotanové
5 lístky
šalát
1 ks
klobása

postup

Výborný recept pre pohostenie, nielen pre šibačov na Veľkú noc.

1.
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potierame vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
2.
Kysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potierame vajíčkom, posypeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
3.
Po vychladnutí narežeme, pomažeme maslom a plníme: trochu šalátu, koliesko uhorky, koliesko klobásky (šunky), ¼ cherry paradajky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
TIMI555
14.4.2017 21:50 | |
+17 -0
Je tam pisane 2 krat mlieko ma byt 500 ml alebo 150 ? nie je 150 olej?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...