Pridať recept

Slaný tvarohový koláč

ingrediencie

250 ml
mlieko
2 PL
cukor
1 ks
droždie
370 g
polohrubý muka
125 g
maslo
ks
soľ

Plnka:

250 g
tvaroh
100 g
cibuľka + kopor
200 g
kuracie prsia
100 g
tvrdý syr

postup

Výborný tvarohový koláč.

1.
Do 100 ml teplého mlieka pridáme cukor a kocku droždia. Necháme pripraviť kvások.
 
2.
Ostatné suroviny zmiešame v miske muku, soľ, rozpustené maslo, mlieko a pridáme kvások. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyváľame do požadovaného tvaru (buď jeden veľký kruh alebo 2 menšie). Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom.
4.
Cibuľku nasekáme na jemno, kôpor tiež a pridáme tvaroh. Spolu dôkladne premiešame, osolíme a okoreníme podla chuti. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a na rozpálenej panvici sprudka opečieme.
5.
Na cesto navrstvíme tenkú vrstvu tvarohovej pomazánky, naskladáme kuracie mäso, znovu navrstvíme tvarohovú pomazánku a vrch posypeme strúhaným syrom. Ozdobíme ešte kôprom a dáme zapiecť.
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút, pokým nie je pekný upečený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať