Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

BB aký chceme! (hrnčekový)

30
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
čoho chceme- orechy,mak, mandle, arašidy, kokos
1 ks
kypriaci prášok
1 hrnček
kryštálový cukor
3 ks
vajcia
3/4 hrnček
rozpustena Hera
1/2 hrnček
mlieko
1 hrnček
práškový cukor
150 g
tuk do plnky
6 dl
mlieko do plnky
2 ks
puding (citrón, malina, vanilka, kokos, banán)
2 ks
vanilkový cukor
1 ks
pochúťková smotana 16%
250 g
džem
2 balíčky
BB keksy
čokoládová poleva
farebný dekor

postup

Koláč je vhodný na každú príležitosť, od oslavy až po rodinné posedenie. Vždy je iný-originálny, podľa vybratých ingrediencií. Každý z rodiny si na ňom pochutí.

1.
Celé vajcia, cukor šľaháme do peny. Zľahka zamiešame tuk, mlieko, múku s kypriacim práškom a mleté "čo chceme". Cesto vylejeme na plech vystlaným papierom, a pečieme na 180°C na 25 minút.
2.
Plnka: Z mlieka do plnky, pudingu a vanilky uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Cukor, tuk vyšľaháme a zamiešame vychladnutý puding, a nakoniec zamiešame pochúťkovú smotanu.
3.
Z vychladnutého cesta stiahneme papier, na cesto nožom spravíme ryhy, natrieme džemom, plnkou a zarovnáme. Na vrch poukladáme keksíky, ozdobíme čokoládovou polevou a dekorom.
4.
Zákusok necháme v chlade 4-5 hodín, zatiaľ keksíky zmäknú a koláč sa dá dobre krájať.
5.
Zákusok sa dá kombinovať: 1. mak, višňový džem, vanilkový puding, 2. orechy, marhuľový džem, banánový puding, 3. mandle, šípkový džem, karamelový puding, 4. arašidy, marhuľový džem, kávový puding, 5. pistácie, ríbezľový džem, pistáciový puding, 6. lieskovce, malinový džem, malinový puding, 7. kokos, egrešový džem, kokosový puding.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...