Pridať recept

Jelenie mäso s brusnicami a varenými knedličkami

Jelenie mäso s brusnicami a varenými knedličkami
Zdroj: MartaHrinova

ingrediencie

1 kg
jelenie mäso
1 dl
olej
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 balíček
korenie na divinu
4 dl
vývar
1 dl
šľahačková smotana

Hrnčekové knedličky:

4 ks
rožky
4 ks
vajcia
1 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
mlieko
ks
soľ
ks
bylinky tymián

postup

1.
1 kg mäsa z diviny (naporcované alebo v celku - ja som dala naporcované) vložíme do marinády. Marinádu pripravíme z 1 dl oleja, do ktorého vmiešame obsah sáčku, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, necháme odležať minimálne 24 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Zo šťavy pripravíme chutnú omáčku. Pridáme sladkú smotanu, necháme zvariť na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými knedľami, s brusnicami alebo čučoriedkami.
 
2.
Rožky nakrájame, vysypeme do misy, pridáme hrnček mlieka, hrnček múky, 4 vajcia, soľ a bylinky. Premiešame. Zmes navrstvíme do potravinovej fólie, zvinieme do valčeka a varíme cca 20 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.1.2020 10:59 | |
+0 -3
Ďakujem za vynikajúci receptik. Všetkým veeeľmi chutilo 👍👍👍