Pridať recept

Jahodová bábovka s mandľami

ingrediencie

300 g
HERA maslová
300 g
práškový cukor
6 ks
vajce
215 g
hladká múka
85 g
mleté mandle
1 ČL
mandľová esencia
80 g
jahody
5 kvapiek
ružové potravinárske farbivo

Ozdobenie:

150 g
práškový cukor
3 PL
horúca voda
100 g
jahody (nakrájané na malé kúsky)
15 g
mandľové lupienky

postup

Bábovka a jahody? Skvelá kombinácia, ktorá vás dostane!

1.
Ľahko vymažeme a vysypeme múkou formu s polomerom 10 cm.
 
2.
Krém vytvoríme zmiešaním Hery a cukru, miešame kým nevznikne svetlý a nadýchaný krém. Pridáme vajcia - jedno po druhom a mandľový extrakt. Potom pridáme preosiatu múku a mleté mandle.
3.
Olúpeme a roztlačíme jahody. Vzniknuté pyré a 5 kvapiek potravinárskeho farbiva pridáme do tretiny cesta. Dobre premiešame.
4.
Začneme s čistou zmesou. Polovicu zmesi nalejeme do pripravenej nádoby. Pridáme červenú zmes. Jemne zakrúžime nožom a zarovnáme. Pridáme zvyšné neochutené cesto. Pečieme v rúre 50 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo. Ak ostane suché, bábovka je upečená.
5.
Bábovku necháme vo forme 30 minút vychladnúť a až potom ju vyklopíme.
6.
Zmiešame cukor s lyžičkou vriacej vody a vytvoríme polevu. Zľahka pokvapkáme vrch koláča.
7.
Ozdobíme nakrájanými jahodami a plátkami mandlí.
8.
Podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať