Syrová roláda
20
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
syr Eidam 45%
3
ks
uvarené vajce natvrdo
150
g
šunka
6
ks
mäkký syr Karička trojuholníky
1
ks
biela paprika
150
g
maslo Rama
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
postup
Každý rok ju robievam na Veľkú noc, niekedy aj na Vianoce.
1.
Eidam vcelku si dáme do 2 mikroténových sáčkov a vložíme do vriacej vody. Varíme 45 minút.
2.
Medzitým si v jednej mise rozmiešame Ramu s Karičkou, pridáme trocha soli a korenia. V druhej mise premiešame všetky nadrobno narezané ingrediencie - šunka, paprika, na tvrdo uvarené vajcia (môže byť aj farebná paprika, aby to bolo pestrejšie).
3.
Túto zmes vložíme do prvej misy, kde máme maslo rozmiešané s mäkkým syrom, a všetko opatrne premiešame, vznikne plnka.
4.
Vyberieme syr a rýchlo ho musíme vyvaľkať na plát hrubý 1 cm. Necháme plát vychladnúť. Na neho dáme plnku a zrolujeme. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť cca 3 hodiny. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.