Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné pečivo

ingrediencie

350 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
1 ks
vajce
250 g
Hera
ks
citrónová kôra
100 g
čokoláda na varenie
1/2 ks
bielok z vajec na zdobenie
3 PL
práškový cukor na zdobenie

postup

Recept je vhodný na veľkonočný stôl. Recept pochádza od babky, zdobenie pečiva sa dá rôzne upravovať podľa vlastnej fantázie.

1.
Vypracujeme krehké cesto a necháme ho 1 hodinu v chlade. Odpočinuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme vajíčka. Na suchom plechu upečieme.
2.
Vychladnuté vajíčka spojíme marmeládou a zdobíme čokoládou a bielkovou polevou. Čokoládu roztopíme a bielkovú polevu získame, keď 1/2 bielka zmiešame s 3 PL práškového cukru, ktorý sme preosiali. Zdobíme z kornútku, ktorý sme utvorili z pergamenového papiera, na ktorom podľa potreby odstrihneme špic. DOBRÚ CHUŤ! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.