Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľová omáčka s krevetami a žeruchou

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
Alpro Cuisine sójovej alternatívy smotany
800 g
bielej špargle
150 g
huby
1 ks
šalotka
1 strúčik
cesnak
1 kocka
rybací bujón
bobkový list
petržlenová vňať
tymian
1 zväzok
žerucha
3 PL
rastlinný olej (hroznový)
100 g
lúpané krevety
šťava z limetky
soľ
korenie

postup

1.

Ošúpeme špargľu a pokrájame ju na kúsky. Nakrájame na plátky huby, šalotku, cesnak a polejeme ich olejom. Pridáme špargľu a povaríme 2 minúty. Zalejeme litrom vody a pridáme rybací bujón, bylinky a huby. (Pre lepšiu chuť môžeme pridať kôru zo špargle v čajovom sitku alebo kávovom vrecúšku). 

2.

Necháme variť 10 minút. Medzitým pokrájame žeruchu, zmiešame s olejom, dochutíme soľou a korením a pridáme do omáčky. Vylejeme do zmesi Alpro Cuisine sójovú alternatívu smotany. Dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Podávame s krevetami a zvyšnou žeruchou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...