Pridať recept

Špargľová omáčka s krevetami a žeruchou

Špargľová omáčka s krevetami a žeruchou
Zdroj: Alpro
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
Alpro Cuisine sójovej alternatívy smotany
800 g
bielej špargle
150 g
huby
1 ks
šalotka
1 strúčik
cesnaku
1 kocka
rybací bujón
ks
bobkový list
ks
petržlenová vňať
ks
tymian
1 zväzok
žerucha
3 PL
rastlinný olej (hroznový)
100 g
lúpané krevety
ks
šťava z limetky
ks
soľ
ks
korenie

postup

1.

Ošúpeme špargľu a pokrájame ju na kúsky. Nakrájame na plátky huby, šalotku, cesnak a polejeme ich olejom. Pridáme špargľu a povaríme 2 minúty. Zalejeme litrom vody a pridáme rybací bujón, bylinky a huby. (Pre lepšiu chuť môžeme pridať kôru zo špargle v čajovom sitku alebo kávovom vrecúšku). 

 
2.

Necháme variť 10 minút. Medzitým pokrájame žeruchu, zmiešame s olejom, dochutíme soľou a korením a pridáme do omáčky. Vylejeme do zmesi Alpro Cuisine sójovú alternatívu smotany. Dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Podávame s krevetami a zvyšnou žeruchou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať