FOTORECEPT: Vynikajúce syrové slimáky
ingrediencie
postup
Aj na slávnostnú príležitosť. Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od "gupky" pred rokmi. U nás v rodine je veľmi obľúbený. Vám ho s podrobným fotopostupom s radosťou ponúkam.
Najskôr si poripravíme všetky ingrediencie na cesto, plnku, potretie a posýpku.
Múku, kefír (zákysanka, acydko), vajcia ,olej a kvások dáme do misky a dobre vypracujeme. Pozor! Do cesta nedávame soľ, do kvásku dáme 2 PL kryštálový cukor. Všetko podľa rozpisu. Ja to všetko dám do pekárničky a tam mi to perfektne vymiesi. Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 2.
Heru vymiešame so soľou. Písané v recepte boli 2 ČL ale ja dávam 2 PL nakoľko máme radšej slanšie. Rozdelíme si to aspoň obrazne na 6 častí.
Cesto nečakáme kým vykysne, ale si ho na doske rozdelíme na 16 častí.
Každý bochník (12 kusov) rozvaľkáme na veľkosť malého dezert. tanierika.
Vymiešanú Heru so soľou a rozdelenú na 6 častí rozotrieme na 6 placiek (len 6 )!!! Pri natieraní vymiešanej Hery dajte pozor, aby ste do stredu nedali veľa toho krému, lebo tam je každého slimáka ten špic a krém pri pečení vytečie. Čiže v strede len jemne potrieť, a viacej dať do tej širšej strany, kde ten krém vsiakne do cesta.
Zvyšné placky položíme na natreté, čiže nám zostane 6 kusov.
Každý kus dvojplacky si na table ešte trošku zväčšíme válkom. Netreba veľa, len aby sa trochu spojili. Každú rozdelíme kolieskom na pizzu na 16 častí.
Každý trojuholník vyberieme a stáčame zo širšej strany do slimáka alebo rohlíčka? Poukladáme na plech, (papier na pečenie), potrieme vajíčkom so soľou, posypeme syrom a pečieme klasicky. Ja cca 20 min na 180-200 st. do zlata. Ale to už všetky gazdinky poznáte.
No a to je finitto. Recept vyzerá pracný a zdĺhavý, ale to iba preto, že som Vám chcela do podrobna popísať celý postup. Nečakáte na kysnutie, priebežne všetko robíte a trvá to cca 1,5 hod. všetko. Super, a už len tá vôňa a chrumkavé rohlíčky z vrchu a vo vnútri jemné a mäkké.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.