Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelený veľkonočný naked cake

ingrediencie

100 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
3 ks
vajce
trochu
mlieko na zriedenie
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
zelené potravinárske farbivo

Krém:

250 g
Mascarpone
200 g
šľahačka
100 g
práškový cukor
1 ks
vanilka

postup

Originálna a chutná tortička z tých najlepších ingrediencií. Okrášli váš veľkonočný stôl a okrem toho naplní brušká šikovných šibačov.

1.

V miske vyšľaháme mascarpone, šľahačku, práškový cukor a vanilku do tuhého krému, ktorý odložíme do chladničky.

2.

Na korpus si oddelíme žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka šľaháme s cukrom, pridáme farbivo, múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a do zmesi opatrne zapracujeme tuhý sneh.

3.

Formu si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme na 150 stupňoch približne 50 minút.

4.

Po upečení korpus vyberieme a po pár minútach vyklopíme na mriežku, kde ho necháme úplne vychladnúť.

5.

Vychladnutý korpus prerežeme na tri rovnako hrubé vrstvy, natrieme krémom a poukladáme naň mrazené maliny, ktoré po rozpustení do korpusu pustia šťavu.

6.

Vrch torty natrieme zvyškom krému a ozdobíme čerstvým ovocím a jedlými kvetinkami.

7.

Autor: Lucia Gulišová, So Gulicious

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.