Citrónovo-tvarohové košíčky
ingrediencie
Cesto:
Citrónový krém:
Tvarohový krém:
postup
Svieže, jarné, očarujúce. Košíčky s čerstvým ovocím, jedlými kvetmi a sviežim tvarohovým a citrónovým krémom určite ohúria vašu veľkonočnú návštevu.
Múku, práškový cukor, žĺtka a maslo dáme do misky a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktorého necháme odpočívať v chladničke, najlepšie cez noc.
Vychladené cesto vyberieme, vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom o trošku väčším ako sú formičky.
Kolieska povtláčame do formičiek a pečieme na 150 stupňoch približne 10-15 minút, kým nie sú košíčky krásne zlatisté. Necháme ich chvíľu chladnúť, vyklopíme ich z formičiek a počkáme, kým vychladnú poriadne.
Na citrónový krém dáme do vodného kúpeľa roztopiť maslo s cukrom. Medzitým si nastrúhame kôru z oboch citrónov a vytlačíme z nich šťavu.
Keď máme roztopené maslo s cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu a premiešame. Za stáleho miešania, aby sa nám krém nezrazil, pridávame po jednom vajíčka. Krém musí byť hustý, ale mal by sa dať liať.
Na tvarohový krém všetky suroviny najskôr vymiešame tyčovým mixérom, aby sa hrudkovitý tvaroh premenil na jemný krém, ktorý potom došľaháme mixérom.
Hotové košíčky plníme vychladnutým citrónovým krémom, do ktorého položíme malinu a cukrárskym vreckom na vrch nastriekame tvarohový krém.
Autor: Lucia Gulišová, So Gulicious
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.