Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

300 g
mleté orechy
300 g
práškový cukor
100 g
hrubá múka
2 ks
vajce

Cesto

2 ks
vajce
120 g
cukor práškový
1 ks
vanilka
250 g
mäkké maslo
375 ml
mlieka
1 ks
Zlatý klas

Poleva

1 ks
veľká horká čokoláda
1 trochu
Cera

postup

1.

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Ak je lepkavé pridáme trochu múky. Cesto necháme odležať do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na 5-8mm a tvoríme rohlíčky, ktoré upečieme na 170°C do zlatista. Treba sledovať.

2.

Krém : vajcia, cukor, vanilku šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Necháme vychladiť. Uvaríme si z mlieka a zlatého klasu puding, vychladíme. Vyšľaháme maslo a postupne pridáme vajíčkovu zmes aj pudingovú zmes. Pridáme podľa chuti rum.

3.

Krém nastriekame na rohlíčky, necháme stuhnúť a namáčame do čokoládovej polevy....

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...