Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

300 g
mleté orechy
300 g
práškový cukor
100 g
hrubá múka
2 ks
vajce

Cesto

2 ks
vajce
120 g
cukor práškový
1 ks
vanilka
250 g
mäkké maslo
375 ml
mlieka
1 ks
Zlatý klas

Poleva

1 ks
veľká horká čokoláda
1 trochu
Cera

postup

1.

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Ak je lepkavé pridáme trochu múky. Cesto necháme odležať do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na 5-8mm a tvoríme rohlíčky, ktoré upečieme na 170°C do zlatista. Treba sledovať.

2.

Krém : vajcia, cukor, vanilku šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Necháme vychladiť. Uvaríme si z mlieka a zlatého klasu puding, vychladíme. Vyšľaháme maslo a postupne pridáme vajíčkovu zmes aj pudingovú zmes. Pridáme podľa chuti rum.

3.

Krém nastriekame na rohlíčky, necháme stuhnúť a namáčame do čokoládovej polevy....

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...