Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

300 g
mleté orechy
300 g
práškový cukor
100 g
hrubá múka
2 ks
vajce

Cesto

2 ks
vajce
120 g
cukor práškový
1 ks
vanilka
250 g
mäkké maslo
375 ml
mlieka
1 ks
Zlatý klas

Poleva

1 ks
veľká horká čokoláda
1 trochu
Cera

postup

1.

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Ak je lepkavé pridáme trochu múky. Cesto necháme odležať do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na 5-8mm a tvoríme rohlíčky, ktoré upečieme na 170°C do zlatista. Treba sledovať.

2.

Krém : vajcia, cukor, vanilku šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Necháme vychladiť. Uvaríme si z mlieka a zlatého klasu puding, vychladíme. Vyšľaháme maslo a postupne pridáme vajíčkovu zmes aj pudingovú zmes. Pridáme podľa chuti rum.

3.

Krém nastriekame na rohlíčky, necháme stuhnúť a namáčame do čokoládovej polevy....

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...