Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

300 g
mleté orechy
300 g
práškový cukor
100 g
hrubá múka
2 ks
vajce

Cesto

2 ks
vajce
120 g
cukor práškový
1 ks
vanilka
250 g
mäkké maslo
375 ml
mlieka
1 ks
Zlatý klas

Poleva

1 ks
veľká horká čokoláda
1 trochu
Cera

postup

1.

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Ak je lepkavé pridáme trochu múky. Cesto necháme odležať do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na 5-8mm a tvoríme rohlíčky, ktoré upečieme na 170°C do zlatista. Treba sledovať.

2.

Krém : vajcia, cukor, vanilku šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Necháme vychladiť. Uvaríme si z mlieka a zlatého klasu puding, vychladíme. Vyšľaháme maslo a postupne pridáme vajíčkovu zmes aj pudingovú zmes. Pridáme podľa chuti rum.

3.

Krém nastriekame na rohlíčky, necháme stuhnúť a namáčame do čokoládovej polevy....

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...