Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Red Velvet Bábovka

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajcia
250 g
hladká múka
250 ml
cmár
120 g
Hera (maslo)
250 g
kryštálový cukor
ks
soľ
2 KL
kakao
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
ocot
ks
červené farbivo
100 g
čokoláda
20 ml
smotana

postup

Prajem dobrú chuť ;)

1.

Heru (maslo) vymiešame s cukrom. Pridáme vajíčka a zase vymiešame. Do druhej misky zmiešame múku, soľ, kakao. Cmar zmiešame s farbivom a vlejeme ho do múky. Pridáme aj vymiešanú heru (maslo) s cukrom a vajíčkami. Do pohára si dáme ocot a vsypeme sodu. Hneď ako začne peniť vlejeme do cesta a zamiešame. Vymastíme, vymúčime tortu a vlejeme cesto. Dáme piecť na 180° cca 45 minút.

2.

Hotovú bábovku vyklopíme. Rozpustíme čokoládu a zmiešame so smotanou. Polejeme hotovú bábovku. Ozdobíme podľa seba.

3.

Dobrú chuť ;)

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.