Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Red Velvet Bábovka

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajcia
250 g
hladká múka
250 ml
cmár
120 g
Hera (maslo)
250 g
kryštálový cukor
soľ
2 KL
kakao
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
ocot
červené farbivo
100 g
čokoláda
20 ml
smotana

postup

Prajem dobrú chuť ;)

1.

Heru (maslo) vymiešame s cukrom. Pridáme vajíčka a zase vymiešame. Do druhej misky zmiešame múku, soľ, kakao. Cmar zmiešame s farbivom a vlejeme ho do múky. Pridáme aj vymiešanú heru (maslo) s cukrom a vajíčkami. Do pohára si dáme ocot a vsypeme sodu. Hneď ako začne peniť vlejeme do cesta a zamiešame. Vymastíme, vymúčime tortu a vlejeme cesto. Dáme piecť na 180° cca 45 minút.

2.

Hotovú bábovku vyklopíme. Rozpustíme čokoládu a zmiešame so smotanou. Polejeme hotovú bábovku. Ozdobíme podľa seba.

3.

Dobrú chuť ;)

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...