Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pivové kysnuté cesto

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
300 g
polohrubá celozrnná múka
200 ml
mlieko
200 ml
svetlé pivo
1/2 kocka
čerstvé droždie
2 ČL
soľ
2 ČL
cukor
2 PL
masť domáca

postup

Toto cesto je vhodné na slané chuťovky a chuťovky so salámov.

1.

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto.Cesto by malo byť hustejšie./Ja na miesenie používam pekárničku./Po vymiesení a prehnetení ,cesto necháme prikryté na doske podkysnúť,aby znásobilo svoj objem.

2.

Potom už podľa ľubovôle a chutí si môžme pripraviť rôzné chuťovky.ja som zvolila takýto postup.Cesto vyvaľkáme na tenko,vykrojíme koliesko,na koliesko položíme salám a na to ešte kúsok pl8tkového syra.Do polovice koliesko narežeme a stočíme.

3.

Ukladáme na vymastený plech ,potrieme rozšľahaným vajcom a dáme upiecť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.