FOTORECEPT: Lahodné citrónové rezy
ingrediencie
Plnka
postup
Tieto rezy je idálne pripraviť práve na Veľkú noc, pretože sú svieže, mäkkučké a ľahké. Už v minulosti ich zvykla piecť moja stará mama pravidelne počas jari, no a vďaka lákavej vôni citrónov používaných pri ich príprave som sa zamilovala na celý život do tohto dezertu. Je pravda, že každá gazdinka v rodine ich pripraví vždy trochu inak, kedy môže polevu oživiť o rôzne nové variácie. Niekto je verný tej klasickej citrónovej, ktorá dodá ešte väčšiu šťavnatosť, ja som však tento rok stavila na už overenú Ganache polevu pripravovanej zo šľahačkovej smotany.
Žĺtky, 250 g cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame. Z bielkov a 200 g cukru ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so škrobom. Cesto vylejeme na plech a upečieme. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
Na KRÉM si rozmiešame v troške mlieka škrob, aby sa nám rozpustil. Zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania ho doň vlejeme. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Na práškový cukor nakvapkáme citrónovú šťavu, pridáme zmäknuté maslo a poriadne vymiešame (TIP Ja používam aj ponorný mixér, krém je tak lahodnejší). Potom po častiach primiešame kašu, nakoniec celé vajce a citrónovú kôru.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.