Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lahodné citrónové rezy

ingrediencie

10 ks
vajcia (žĺtky, bielka)
450 g
práškový cukor
1 ks
citrón (šťava, strúhaná kôra)
100 g
škrobová múčka
100 g
polohrubá múka

Plnka

2,5 dl
mlieko
1 PL
škrobová múčka
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
citrón (šťava, strúhaná kôra)
1 ks
vajce

postup

Tieto rezy je idálne pripraviť práve na Veľkú noc, pretože sú svieže, mäkkučké a ľahké. Už v minulosti ich zvykla piecť moja stará mama pravidelne počas jari, no a vďaka lákavej vôni citrónov používaných pri ich príprave som sa zamilovala na celý život do tohto dezertu. Je pravda, že každá gazdinka v rodine ich pripraví vždy trochu inak, kedy môže polevu oživiť o rôzne nové variácie. Niekto je verný tej klasickej citrónovej, ktorá dodá ešte väčšiu šťavnatosť, ja som však tento rok stavila na už overenú Ganache polevu pripravovanej zo šľahačkovej smotany.

1.

Žĺtky, 250 g cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame. Z bielkov a 200 g cukru ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so škrobom. Cesto vylejeme na plech a upečieme. Po upečení korpus necháme vychladnúť.

2.

Po vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme krémom.

3.

Na KRÉM si rozmiešame v troške mlieka škrob, aby sa nám rozpustil. Zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania ho doň vlejeme. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Na práškový cukor nakvapkáme citrónovú šťavu, pridáme zmäknuté maslo a poriadne vymiešame (TIP Ja používam aj ponorný mixér, krém je tak lahodnejší). Potom po častiach primiešame kašu, nakoniec celé vajce a citrónovú kôru.

4.

Polevu možno použiť podľa osobitej preferencie a chuti :), ale hlavne až po vytuhnutí celého dezertu a preto som hotové rezy zabalila do papiera na celú noc do chladničky. Tamtadadaaa <3

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.