Pridať recept

Jablkovo-orechová štrúdľa

8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
1 ks
Hera
9 PL
kyslá smotana

Plnka

3 ks
jablká
3 PL
mleté vlašské orechy
1 ks
škoricový cukor
1 trochu
vanilka

Na potretie

1 ks
vajce

postup

1.

Na cesto: Heru, múku, kyslú smotanu si zhnetieme na cesto, dáme na 1/2 hod.do chladničky a potom rozdelíme na dve rovnaké polovice.

 
2.

Jablká si ošúpeme 3ks rátame na jednu štrúdľu. Nakrájame na malé kúsky.

3.

Cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdlžník a posypeme mletými vlašskými orechami. Navrch navrstvíme nakrájané jablká a posypeme škoricou aj vanilkou. Stočíme do štrúdle a dáme na plech vystretý papierom na pečenie piecť. Na asi 180-200°C 20 minút. Vrch štrúdle nezabudnime potrieť vajíčkom.

4.

Tak isto si upečieme aj druhú štrúdľu. Pečieme do ružova. Vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Jablkovo-orechová štrúdľa
Jablkovo-orechová štrúdľa
Zdroj: N.ada
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať