Pridať recept

Kolieska s krémom

90
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
polohrubá múka
180 g
kryštálový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
kakao
400 ml
polotučné mlieko
1 ks
Zlatý klas
50 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
ks
čokoláda
ks
čučoriedky
ks
ríbezľový džem

postup

1.

Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme múku s kypriacim práškom a dôkladne zmiešame. Nakoniec pridáme kakao a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry na 180°C na cca 30 minút.

 
2.

Krém: V hrnci si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s maslom. Podľa chuti môžeme ešte pridať cukor. Polovicu krému si odložíme a do druhej vmiešame čučoriedky a zmixujeme.

3.

Z upečeného vychladnutého cesta vykrajujeme kolieska (robila som to pomocou pohárika), na koliesko dáme lyžičku džemu. Ozdobíme krémom a pofrkáme čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať