Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládovo-cviklový koláč

8
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
kakaový prášok
125 g
hladká múka
1,5 ČL
prášok do pečiva
soľ
150 g
cukor jemný
240 ml
olivový olej
1 ČL
vanilková esencia
3 ks
vajce
200 g
cvikla (uvarená)
110 g
čokoláda na varenie (poleva)

postup

1.

Predhrejeme rúru na 190 ̊ C. Vymastime a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm. 

2.

Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 ̊ C. 

3.

Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...