Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládovo-cviklový koláč

8
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
kakaový prášok
125 g
hladká múka
1,5 ČL
prášok do pečiva
soľ
150 g
cukor jemný
240 ml
olivový olej
1 ČL
vanilková esencia
3 ks
vajce
200 g
cvikla (uvarená)
110 g
čokoláda na varenie (poleva)

postup

1.

Predhrejeme rúru na 190 ̊ C. Vymastime a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm. 

2.

Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 ̊ C. 

3.

Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.