Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené vajíčka

ingrediencie

6 ks
vajec z voľného chovu
1 ks
veľká červená cibuľa
1 strúčik
ćesnaku
1/4 kocka
masla
3 ks
šampiňónov Portobello
200 g
údeného stehna
6 ks
cherry paradajok
1 hrsť
nasekanej pažítky
ks
morská soľ
ks
čerstvo namleté čierne korenie

postup

"Skvelý a chutný recept pre KitchenAid pripravil kuchár Marek Pavala"

1.

Rozohrejem si rúru na maximum a medzičasom si pripravíme 3 vymazané žiaruvzdorné keramické misky.

2.

Na panvici s rozohriatym maslom pomaly opečieme nakrájanú cibuľu a trený strúčik cesnaku – ak by sme ho opekali rýchlo, zhorkol by. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby.

3.

Keď huby majú zlatistý povrch, pridáme kocky údeného mäsa a pokrájané cherry paradajky. Celú zmes osolíme, pridáme čierne korenie a rozdelíme do misiek. Do každej pridáme 2 vajíčka a dáme upiecť.

4.

 Hneď ako sa vajíčka zatiahnu, vyberieme misky von a necháme jedlo odstáť a prejsť. Dôležité je vajíčka neprepiecť, aby žĺtky ostali tekuté. Dochutíme soľou, čiernym korením a pažítkou. Podávame s opečeným chlebom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.