Pridať recept

Hovädzí steak so šalátom z pečených papričiek s mätou a chimichurri

Hovädzí steak so šalátom z pečených papričiek s mätou a chimichurri
Zdroj: kitchenaid_recepty

ingrediencie

750 g
hovädzieho mäsa na steak
2 vetvičky
rozmarínu
6 vetvičiek
tymiánu
2 ks
celé strúčiky cesnaku
3 kocky
masla
3 ks
červené papriky
3 ks
žlté papriky
1 ks
malá hrsť čerstvej mäty
1 ks
veľký zväzok hladkolistého petržlena
1 ks
malá hrsť čerstvého oregana
1 ks
chilli paprička
ks
šťava z jednej polovice citróna
1/2 ks
poldecáka vínneho octa
ks
olivový olej
ks
morská soľ
ks
čerstvo namleté čierne korenie

postup

"Skutočná lahôdka - dobrú chuť s Marekom Pavalom a s KitchenAid!

1.

Rúru predhrejeme na maximum a pečieme papriky, ktoré sme dôkladne potreli olivovým olejom, pokiaľ ich povrch čiastočne nesčernie. Papriky premiestnime do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme zapariť – tak sa uvoľní šupka a pôjde ľahko stiahnuť. Hotové papriky nakrájame na kocky a dochutíme soľou, čiernym korením, olivovým olejom a nasekanou mätou.

 
2.

Rozohrejeme si grilovaciu panvicu, kým sa z nej nezačne dymiť. Potrebujeme kvalitnú liatinovú panvicu, ktorá je nepriľnavá a výborne drží teplo. Začneme opekať mäso, ktoré sme si vopred osolili, okorenili a potreli olivovým olejom. Hneď ako je povrch zlatistý, teplotu znížime a pridáme cesnak, bylinky a maslo.

3.

Mäso občas prelejeme horúcim maslom, obraciame ho a strážime stupeň prepečenia. Keď je na dotyk prstom pružne a zároveň trochu pevné, odstavíme ho mimo plameň a necháme pár minút odpočívať.

4.

Kým mäso odpočíva, pripravíme si chimichurri. Nasekáme najemno petržlen, pridáme 1 trený strúčik cesnaku, oregano, chilli, citrónovú šťavu, vínny ocot a olivový olej. Dôkladne premiešame.

5.

Mäso servírujeme nakrájané na hrubšie plátky s bylinkovou chimichurri a paprikovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať