Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzí steak so šalátom z pečených papričiek s mätou a chimichurri

ingrediencie

750 g
hovädzieho mäsa na steak
2 vetvičky
rozmarínu
6 vetvičiek
tymiánu
2 ks
celé strúčiky cesnaku
3 kocky
masla
3 ks
červené papriky
3 ks
žlté papriky
1 ks
malá hrsť čerstvej mäty
1 ks
veľký zväzok hladkolistého petržlena
1 ks
malá hrsť čerstvého oregana
1 ks
chilli paprička
šťava z jednej polovice citróna
1/2 ks
poldecáka vínneho octa
olivový olej
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie

postup

"Skutočná lahôdka - dobrú chuť s Marekom Pavalom a s KitchenAid!

1.

Rúru predhrejeme na maximum a pečieme papriky, ktoré sme dôkladne potreli olivovým olejom, pokiaľ ich povrch čiastočne nesčernie. Papriky premiestnime do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme zapariť – tak sa uvoľní šupka a pôjde ľahko stiahnuť. Hotové papriky nakrájame na kocky a dochutíme soľou, čiernym korením, olivovým olejom a nasekanou mätou.

2.

Rozohrejeme si grilovaciu panvicu, kým sa z nej nezačne dymiť. Potrebujeme kvalitnú liatinovú panvicu, ktorá je nepriľnavá a výborne drží teplo. Začneme opekať mäso, ktoré sme si vopred osolili, okorenili a potreli olivovým olejom. Hneď ako je povrch zlatistý, teplotu znížime a pridáme cesnak, bylinky a maslo.

3.

Mäso občas prelejeme horúcim maslom, obraciame ho a strážime stupeň prepečenia. Keď je na dotyk prstom pružne a zároveň trochu pevné, odstavíme ho mimo plameň a necháme pár minút odpočívať.

4.

Kým mäso odpočíva, pripravíme si chimichurri. Nasekáme najemno petržlen, pridáme 1 trený strúčik cesnaku, oregano, chilli, citrónovú šťavu, vínny ocot a olivový olej. Dôkladne premiešame.

5.

Mäso servírujeme nakrájané na hrubšie plátky s bylinkovou chimichurri a paprikovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.