Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zeleninová polievka s nádychom orientu

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
zeler
200 g
hrášok (mrazený alebo sterilizovaný)
200 g
pór
100 ml
smotana na varenie
2 strúčiky
cesnak
1 kocka
Podravka hovädzí bujón
1 ČL
kurkuma
1 PL
nasekaný koriander
3 PL
olivový olej
1 ČL
strúhaný zázvor
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
čierne korenie mlete
soľ

postup

Očarte svojich najbližších orientálnou polievkou s kurkumou a vychutnajte si skvelú chuť z ďalekých krajov.

1.

Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.

2.

Pridáme Podravka bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.

3.

Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a nakoniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.

4.

Podávanie: Teplú polievku podávame v miskách posypanú nasekaným koriandrom.

5.

Rada: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...