Pridať recept

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou
Zdroj: Electrolux
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenská sviečkovica (2x200 g)
80 g
parmská šunka
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
200 g
brokolica
50 g
maslo
podľa chuti
rastlinný olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Zemiaky pripravené vo vlhkej pare chutia inak ako tie klasické. Pripravte si lahodnú sviečkovicu podľa Antonína Bradáča.

 

Sezónne suroviny: Áno

Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Teplovzdušné pečenie (mäso)
Doplnenie vody do nádržky: Áno / Nie
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C / 170 °C

Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech
Teplotná sonda: 65 °C

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do dierovanej nádoby. Osolíme, premiešame a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.

 
2.

Brokolicu rozoberieme na jednotlivé ružičky, vložíme do dierovanej nádoby a na posledných 15 minút varímev rúre spolu so zemiakmi.

3.

Mäso dôkladne odblaníme a očistíme, okorenímea zabalíme do parmskej šunky. Šunka je slaná, preto nemusíme mäso soliť. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a panenskú sviečkovicu sprudka zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme na plech, do stredu jedného kusa zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

4.

Medzitým nakrájame cibuľu a dozlatista ju orestujeme na masle. Do panvice pridáme uvarené zemiaky, krátko ich opečieme, odstavíme a rozpučíme. Podľa chuti dosolíme.

5.

Upečenú panenskú sviečkovicu necháme odležať a potom nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakmi a brokolicou.

6.

Na záver ostáva už len popriať dobrú chuť.

Objavte ďalšie recepty. 

 

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
Nátierky sú vždy ideálnym riešením raňajok či studenej večere. Tieto rýchle jarné recepty vás určite potešia.
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Väčšina ľudí skladuje múku v papierovom obale, v ktorom ju kúpila, alebo ju nasype do pohára či plechovky...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Recept na pravé špagety Carbonara - budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí
Budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí: Recept na pravé špagety Carbonara
Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cestoviny. Sú rýchle, chutné a tak krásne...