Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľa so slovenskou ryžou

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
zelená špargľa
250 g
slovenská ryža
100 g
anglická slanina
3 strúčiky
cesnak
čilli sušené alebo čerstvé
1 PL
olej
1 plátok
maslo
kari korenie
6 PL
vývar zo špargle
2 PL
syr Pecorino alebo iný tvrdý

postup

Je to naozaj dobrý ľahký obed alebo večera.

1.

Zo špargle som odrežeme hrubé konce, dala som ich variť do osolenej vody na 6 min. Vodu som nevyliala, dala som do tej istej variť slovenskú ryžu na 6 min. Vyberiem šparglu a nechám vychladnúť. Slovenskú ryžu scedíme.

2.

Plátky slaniny som pokrájala na pásiky, do panvice som dala trošku oleja a opiekla na ňom slaninu do chrumkava a vybrala som ju na tanier.

3.

Do panvice som dala pokrájaný cesnak a chilli, treba dávať pozor aby mi to neprihorel.

5.

Potom uvarené cestoviny, trochu vody z cestovín, kari korenie, maslo a postrúhaný syr.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.