Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľa so slovenskou ryžou

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
zelená špargľa
250 g
slovenská ryža
100 g
anglická slanina
3 strúčiky
cesnak
čilli sušené alebo čerstvé
1 PL
olej
1 plátok
maslo
kari korenie
6 PL
vývar zo špargle
2 PL
syr Pecorino alebo iný tvrdý

postup

Je to naozaj dobrý ľahký obed alebo večera.

1.

Zo špargle som odrežeme hrubé konce, dala som ich variť do osolenej vody na 6 min. Vodu som nevyliala, dala som do tej istej variť slovenskú ryžu na 6 min. Vyberiem šparglu a nechám vychladnúť. Slovenskú ryžu scedíme.

2.

Plátky slaniny som pokrájala na pásiky, do panvice som dala trošku oleja a opiekla na ňom slaninu do chrumkava a vybrala som ju na tanier.

3.

Do panvice som dala pokrájaný cesnak a chilli, treba dávať pozor aby mi to neprihorel.

5.

Potom uvarené cestoviny, trochu vody z cestovín, kari korenie, maslo a postrúhaný syr.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...