Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľa so slovenskou ryžou

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
zelená špargľa
250 g
slovenská ryža
100 g
anglická slanina
3 strúčiky
cesnak
čilli sušené alebo čerstvé
1 PL
olej
1 plátok
maslo
kari korenie
6 PL
vývar zo špargle
2 PL
syr Pecorino alebo iný tvrdý

postup

Je to naozaj dobrý ľahký obed alebo večera.

1.

Zo špargle som odrežeme hrubé konce, dala som ich variť do osolenej vody na 6 min. Vodu som nevyliala, dala som do tej istej variť slovenskú ryžu na 6 min. Vyberiem šparglu a nechám vychladnúť. Slovenskú ryžu scedíme.

2.

Plátky slaniny som pokrájala na pásiky, do panvice som dala trošku oleja a opiekla na ňom slaninu do chrumkava a vybrala som ju na tanier.

3.

Do panvice som dala pokrájaný cesnak a chilli, treba dávať pozor aby mi to neprihorel.

5.

Potom uvarené cestoviny, trochu vody z cestovín, kari korenie, maslo a postrúhaný syr.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...