Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľový batôžtek

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
špargľa
12 PL
šunka
30 g
špenát
180 g
syr na strúhanie
2 ks
vajcia
1 ks
nastrúhaný surový zemiak
polohrubá múka
zeleninový vývar
mlieko
soľ
olej
mleté čierne korenie

postup

1.

Očistenú špargľu vložíme na pár minút do zeleninového vývaru a povaríme. Vyberieme a necháme vychladnúť. Syr nahrubo nastrúhame.

2.

Rozložíme polovicu plátkov šunky. Ja som mala malú šunku, tak som dávala viac. Každý plátok posypeme trochou nastrúhaného syra, uložíme lístky špenátu.

3.

Špargľu rozrežeme na polovicu, uložíme na špenát. Znova posypeme syrom, zavinieme a obalíme ďalším plátkom šunky.

4.

Obalíme v polohrubej múke a v polohustom cestíčku pripravenom z rozšľahaných vajec, mlieka, polohrubej múky, nastrúhaného zemiaku, zo soli a z mletého čierneho korenia. Vyprážame v panvici na rozpálenom oleji.

5.

Podávame s varenými zemiakmi. Môžeme pridať rôzne šaláty.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...