Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľový batôžtek

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
špargľa
12 PL
šunka
30 g
špenát
180 g
syr na strúhanie
2 ks
vajcia
1 ks
nastrúhaný surový zemiak
polohrubá múka
zeleninový vývar
mlieko
soľ
olej
mleté čierne korenie

postup

1.

Očistenú špargľu vložíme na pár minút do zeleninového vývaru a povaríme. Vyberieme a necháme vychladnúť. Syr nahrubo nastrúhame.

2.

Rozložíme polovicu plátkov šunky. Ja som mala malú šunku, tak som dávala viac. Každý plátok posypeme trochou nastrúhaného syra, uložíme lístky špenátu.

3.

Špargľu rozrežeme na polovicu, uložíme na špenát. Znova posypeme syrom, zavinieme a obalíme ďalším plátkom šunky.

4.

Obalíme v polohrubej múke a v polohustom cestíčku pripravenom z rozšľahaných vajec, mlieka, polohrubej múky, nastrúhaného zemiaku, zo soli a z mletého čierneho korenia. Vyprážame v panvici na rozpálenom oleji.

5.

Podávame s varenými zemiakmi. Môžeme pridať rôzne šaláty.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...