Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľový batôžtek

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
špargľa
12 PL
šunka
30 g
špenát
180 g
syr na strúhanie
2 ks
vajcia
1 ks
nastrúhaný surový zemiak
polohrubá múka
zeleninový vývar
mlieko
soľ
olej
mleté čierne korenie

postup

1.

Očistenú špargľu vložíme na pár minút do zeleninového vývaru a povaríme. Vyberieme a necháme vychladnúť. Syr nahrubo nastrúhame.

2.

Rozložíme polovicu plátkov šunky. Ja som mala malú šunku, tak som dávala viac. Každý plátok posypeme trochou nastrúhaného syra, uložíme lístky špenátu.

3.

Špargľu rozrežeme na polovicu, uložíme na špenát. Znova posypeme syrom, zavinieme a obalíme ďalším plátkom šunky.

4.

Obalíme v polohrubej múke a v polohustom cestíčku pripravenom z rozšľahaných vajec, mlieka, polohrubej múky, nastrúhaného zemiaku, zo soli a z mletého čierneho korenia. Vyprážame v panvici na rozpálenom oleji.

5.

Podávame s varenými zemiakmi. Môžeme pridať rôzne šaláty.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.