Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sciskance

ingrediencie

1/2 kg
uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané na jemno
podľa chuti
hladká múka
soľ
masť domáca
rasca na posypanie

postup

Recept s babičkinej kuchyne. Tento jednoduchý recept sa môže robiť len tak od oka, podľa toho, koľko zemiakov máme uvarených. Tento recept sa môže robiť aj vtedy, keď vám zvyšia zemiaky z varenia.

1.

Pripravíme si suroviny. Ja som pridala aj celozrnnú múku. Ak uvaríme zemiaky v šupke, je dobré ich nechať vychladiť, olúpať a postrúhať. Ja som použila už uvarené, dusené zemiaky. Na pol kg zemiakov pridáme 2 Pl masti, soľ a múku.

2.

Zhnetieme cesto tak, aby bolo polotuhé, ako na lokše, alebo na slivkové knedle. Z cesta si postupne odoberáme po troche, urobime šúľok a pokrájame.

3.

Z každého kúsku rozvaľkáme kruh, potrieme masťou a posolíme.

4.

Stočíme, zatlačíme jemne a z oboch strán preložíme a stlačíme.

5.

Uložíme na pomastený plech, potrieme masťou a posypeme rascou. Upečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...