Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sciskance

ingrediencie

1/2 kg
uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané na jemno
podľa chuti
hladká múka
soľ
masť domáca
rasca na posypanie

postup

Recept s babičkinej kuchyne. Tento jednoduchý recept sa môže robiť len tak od oka, podľa toho, koľko zemiakov máme uvarených. Tento recept sa môže robiť aj vtedy, keď vám zvyšia zemiaky z varenia.

1.

Pripravíme si suroviny. Ja som pridala aj celozrnnú múku. Ak uvaríme zemiaky v šupke, je dobré ich nechať vychladiť, olúpať a postrúhať. Ja som použila už uvarené, dusené zemiaky. Na pol kg zemiakov pridáme 2 Pl masti, soľ a múku.

2.

Zhnetieme cesto tak, aby bolo polotuhé, ako na lokše, alebo na slivkové knedle. Z cesta si postupne odoberáme po troche, urobime šúľok a pokrájame.

3.

Z každého kúsku rozvaľkáme kruh, potrieme masťou a posolíme.

4.

Stočíme, zatlačíme jemne a z oboch strán preložíme a stlačíme.

5.

Uložíme na pomastený plech, potrieme masťou a posypeme rascou. Upečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...