Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sciskance

ingrediencie

1/2 kg
uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané na jemno
podľa chuti
hladká múka
soľ
masť domáca
rasca na posypanie

postup

Recept s babičkinej kuchyne. Tento jednoduchý recept sa môže robiť len tak od oka, podľa toho, koľko zemiakov máme uvarených. Tento recept sa môže robiť aj vtedy, keď vám zvyšia zemiaky z varenia.

1.

Pripravíme si suroviny. Ja som pridala aj celozrnnú múku. Ak uvaríme zemiaky v šupke, je dobré ich nechať vychladiť, olúpať a postrúhať. Ja som použila už uvarené, dusené zemiaky. Na pol kg zemiakov pridáme 2 Pl masti, soľ a múku.

2.

Zhnetieme cesto tak, aby bolo polotuhé, ako na lokše, alebo na slivkové knedle. Z cesta si postupne odoberáme po troche, urobime šúľok a pokrájame.

3.

Z každého kúsku rozvaľkáme kruh, potrieme masťou a posolíme.

4.

Stočíme, zatlačíme jemne a z oboch strán preložíme a stlačíme.

5.

Uložíme na pomastený plech, potrieme masťou a posypeme rascou. Upečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.