Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sciskance

ingrediencie

1/2 kg
uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané na jemno
podľa chuti
hladká múka
soľ
masť domáca
rasca na posypanie

postup

Recept s babičkinej kuchyne. Tento jednoduchý recept sa môže robiť len tak od oka, podľa toho, koľko zemiakov máme uvarených. Tento recept sa môže robiť aj vtedy, keď vám zvyšia zemiaky z varenia.

1.

Pripravíme si suroviny. Ja som pridala aj celozrnnú múku. Ak uvaríme zemiaky v šupke, je dobré ich nechať vychladiť, olúpať a postrúhať. Ja som použila už uvarené, dusené zemiaky. Na pol kg zemiakov pridáme 2 Pl masti, soľ a múku.

2.

Zhnetieme cesto tak, aby bolo polotuhé, ako na lokše, alebo na slivkové knedle. Z cesta si postupne odoberáme po troche, urobime šúľok a pokrájame.

3.

Z každého kúsku rozvaľkáme kruh, potrieme masťou a posolíme.

4.

Stočíme, zatlačíme jemne a z oboch strán preložíme a stlačíme.

5.

Uložíme na pomastený plech, potrieme masťou a posypeme rascou. Upečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...