Výborný šľahačkový cheesecake so škoricou a skaramelizovaným banánom
ingrediencie
postup
Cesto: Keksíky rozmixujeme tyčovím mixérom pridáme rozpustené maslo a dáme do tortovej formy a necháme v chladničke stuhnúť.
Plnka: Rastilinnú šľahačku nalejeme do misky pridáme dva vanilínové cuk. a plátkovú želatínu a necháme 5. minút napučať želatínu. Po piatich minútach vymiešame šľahačku s mixérom. Keď už bude vyšľahaná pridáme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a šľaháme dalej. Keď bude šľahačka dostatočne vyšľahaná dáme ju na korpus a vložíme do chladničky aby mohla dostatočne zatuhnúť. Keď šľahačka dostatočne zatuhla možeme vrch posypať škoricou alebo dať na vrch skaramelizované banány.
Banány pripravíme nasledovne do hrnca dáme maslo pridáme trstinový cukor a trocha vody necháme trochu povariť na miernom plameni a pridáme banány ale iba na minútku aby sa nerozvarili. Banány vyberieme s karamelu a naukladáme na vrch a zalejeme schladnutým karamelom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.