Pridať recept

Výborný šľahačkový cheesecake so škoricou a skaramelizovaným banánom

Výborný cheesecake so škoricou a skaraméizovaným banánom
Zdroj: Samooo19
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
rastlinná šľahačka
400 ml
kysla smotana 16ˇ%
3 ks
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
3 ks
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100 g
maslo
1 balíček
Lotus Biscoff
2 ks
banány
30 g
masla
10 ml
vody

postup

1.

Cesto: Keksíky rozmixujeme tyčovím mixérom pridáme rozpustené maslo a dáme do tortovej formy a necháme v chladničke stuhnúť.

 
2.

Plnka: Rastilinnú šľahačku nalejeme do misky pridáme dva vanilínové cuk. a plátkovú želatínu a necháme 5. minút napučať želatínu. Po piatich minútach vymiešame šľahačku s mixérom. Keď už bude vyšľahaná pridáme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a šľaháme dalej. Keď bude šľahačka dostatočne vyšľahaná dáme ju na korpus a vložíme do chladničky aby mohla dostatočne zatuhnúť. Keď šľahačka dostatočne zatuhla možeme vrch posypať škoricou alebo dať na vrch skaramelizované banány.

3.

Banány pripravíme nasledovne do hrnca dáme maslo pridáme trstinový cukor a trocha vody necháme trochu povariť na miernom plameni a pridáme banány ale iba na minútku aby sa nerozvarili. Banány vyberieme s karamelu a naukladáme na vrch a zalejeme schladnutým karamelom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať