Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžová kaša s jablkom a banánom v pomarančovej šťave

ingrediencie

3 PL
ryžové bio lupienky
1/2 ks
jablko
1/2 ks
banán
šťava z pomaranča
škorica

postup

Ryža je pre deti dôležitou súčasťou jedálnička. Je ľahko stráviteľná a výživná. Je neutrálna a deti ju majú radi v rôznych formách. My sme začali už kašičkami v prvých príkrmoch. V ryži uprednostňujem používanie tip natural lupienky v bio kvalite. Od roka však našej dcére podávame aj ryžu arborio (risotto), alebo basmati, chutila jej aj obyčajná biela. Niekedy ju musím poriadne rozmixovať, ale odkedy sme objavili ryžové lupienky, kaše z nich má veľmi rada. Teraz som vybrala sladký recept, robievam ho na raňajky. Kaše v našej domácnosti jem len ja a naša najmladšia dcéra. Takže jej ráno robím viac. Často pridávam do kaší aj jablko, nastrúhané, dusené, ovocie rôzneho tipu. Táto kaša sa môže obmieňať s prosnou, ovsenou, quinoa či pohánkovou. Zaliať ju môžete vodou, rastlinným mliekom. Pre deti do 3r pomerne ťažko stráviteľné kravské mlieko. Niektoré knihy živočíšne tuky vôbec pre deti v takejto forme neodporúčajú. Táto kaša je sladká sama o sebe, nie je nutné ju sladiť. Neučte deti na cukor, dosť ho dostávajú vo forme polysacharidov ako je chlieb a múčne jedlá, či ovocie. Keď už chcete sladiť, vyberajte napríklad javorový sirup pre jeho výživovú hodnotu, alebo kokosový cukor, pre jeho nízky glykemický index.

1.

Ryžové lupienky premyte, nalejte do hrnčeka šťavu z pomaranča a trochu vody a pridajte vločky a škoricu. Zohrejte a na miernom ohni prevarte tak, aby boli mäkké.

2.

Deťom sa nerobí ryža al dente, musia ju rýchlo tráviť – maličkým sa dlhšie rozvára, ale pri lupienkoch dôjde k vareniu rýchlo.

3.

Uvarenú kašu stiahnite o ohňa a primiešajte nastrúhané jablko. Keď kaša vychladne na teplotu pre dieťatko, primiešajte vidličkou roztlačený banán. Banán rýchlo oxiduje, teda ho dávajte naozaj až tesne pred jedením.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...