Pridať recept

Šamrole

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
4 ks
vajíčka
1 ml
olej
1 šálka
kryštálový cukor
1 PL
práškový cukor na posypanie
1 ks
vanilkový cukor´

postup

Fantastické plnené trubičky vhodné na každú príležitosť.

1.

Lístkové cesto rozvaľkáme asi na veľkosť 60x40 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom, nožíkom nakrájame na pásy, cukrárske trubičky potrieme olejom a na ne namotáme pásy potretou časťou nahor.

 
2.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 200 stupňoch asi 15 - 20 minút. Ešte teplé dáme dole z trubičiek. 

3.

Plnka: 3 bielka šľaháme vo vodnom kúpeli asi 3 minúty, pridáme do peny dve deci cukru a 1 vanilkový cukor a ešte šľaháme asi 5-7 minút. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a plníme šamrole z oboch strán.

4.

Hotové popráškujeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať