Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Perníkový koláčik

ingrediencie

1 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
cukor
1 PL
kakao
1 ks
prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
5 PL
džem
1 ks
čokoládová poleva
5 PL
strúhaný kokos

postup

1.

Do misy dáme jedno vajíčko, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja a rozmiešame, pridáme 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu kakaa, 1 prášok do perníku a 1 kávovú lyžičku perníkoveho korenia ( korenie ak nemáte byť nemusí). 

2.

Vymiešame do hladka, vylejeme a rozotrieme na múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 165-180 stupňov 25-35 minút ( záleží od vašej rúry..ja pečiem pri 165 stupňoch 30 minút). Po vychladnutí potrieť džemom, poliať čokoládovou polevou ( 200 gramov várovej čokolády + asi 50 gramov masla) a posypať strúhaným kokosom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
woman looking
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
8 neodolateľných pokušení z cukrárenských vitrín si ľahko pripravíte u vás doma vďaka našim overeným receptom.
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...