Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Perníkový koláčik

ingrediencie

1 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
cukor
1 PL
kakao
1 ks
prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
5 PL
džem
1 ks
čokoládová poleva
5 PL
strúhaný kokos

postup

1.

Do misy dáme jedno vajíčko, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja a rozmiešame, pridáme 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu kakaa, 1 prášok do perníku a 1 kávovú lyžičku perníkoveho korenia ( korenie ak nemáte byť nemusí). 

2.

Vymiešame do hladka, vylejeme a rozotrieme na múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 165-180 stupňov 25-35 minút ( záleží od vašej rúry..ja pečiem pri 165 stupňoch 30 minút). Po vychladnutí potrieť džemom, poliať čokoládovou polevou ( 200 gramov várovej čokolády + asi 50 gramov masla) a posypať strúhaným kokosom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...