Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paprikáš so zelenou paprikou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
2 ks
zelená paprika
1 ks
cibuľa
mletá sladká paprika
soľ, mleté čierne korenie
olej
1 téglik
kyslá smotana
1 konzerva
paradajkový pretlak
1 PL
múky (ja používam polohrubú)
ocot
1 balíček
cestoviny podľa chuti

postup

výborný recept pre hladošov - čím viac ho urobíte, tým viac ho zjete :-))

2.

Uvaríme cestoviny podľa návodu, po uvarení môžeme prepláchnuť aby sa nelepili - dobré sú mušle alebo hrubé kolienka (dobre sa na nich drží omáčka) – ale samozrejme, najlepšie sú domáce noky- medzitým budeme variť paprikáš...

3.

Mäso si nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme ich na panvici do hneda – trvá to cca 10 minút

4.

Medzitým nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme v hrnci na troche oleja.

5.

Pridáme nakrájanú papriku, chvíľu popražíme, zasypeme mletou červenou paprikou a znova chvíľu popražíme – nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla. Zalejeme trochou vody. Používam svetlú papriku - môže byť aj tmavá zelená – ale mne chutí viac svetlá...

6.

Do hrnca s cibuľou a paprikou presypeme mäso aj s výpekom, zalejeme vodou alebo bujónom a prikryté varíme cca 20 minút.

7.

V hrnčeku poriadne rozhabarkujeme (alebo premiešame tyčovým mixérom) kyslú smotanu, pretlak a múku. Ak sme nedali bujón, trochu osolíme. Do hrnčeka naberieme naberačku teplej šťavy z masa a poriadne premiešame – to nám pomôže aby sa nám smotana „nezdrcla“ keď ju vylejeme do hrnca.

8.

Z hrnca vyberieme mäso a papriku, aby sa nám ľahšie spracovávala omáčka, prikryjeme, nech nám mäso za ten čas nevychladne (ja to ale nerobím, zručné kuchárky to zvládnu zapracovať aj s mäsom v hrnci). Do šťavy v hrnci nalejeme smotanu, poriadne premiešame a dochutíme octom, prípadne ešte dosolíme. Vrátime mäso s paprikou a prevaríme.

9.

Podávame na cestovinách. Na obrázku nie je v porcii zelená paprika – moji chlapci ju nemajú radi, tak im to pred servírovaní vyberám – ale aj keď ju nemáte radi, odporúčam aj tak variť s paprikou a vybrať až po uvarení – skúšala som aj bez papriky, ale jedlo uvarené s čerstvou paprikou má inú, takú sviežejšiu chuť. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...