Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paprikáš so zelenou paprikou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
2 ks
zelená paprika
1 ks
cibuľa
mletá sladká paprika
soľ, mleté čierne korenie
olej
1 téglik
kyslá smotana
1 konzerva
paradajkový pretlak
1 PL
múky (ja používam polohrubú)
ocot
1 balíček
cestoviny podľa chuti

postup

výborný recept pre hladošov - čím viac ho urobíte, tým viac ho zjete :-))

2.

Uvaríme cestoviny podľa návodu, po uvarení môžeme prepláchnuť aby sa nelepili - dobré sú mušle alebo hrubé kolienka (dobre sa na nich drží omáčka) – ale samozrejme, najlepšie sú domáce noky- medzitým budeme variť paprikáš...

3.

Mäso si nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme ich na panvici do hneda – trvá to cca 10 minút

4.

Medzitým nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme v hrnci na troche oleja.

5.

Pridáme nakrájanú papriku, chvíľu popražíme, zasypeme mletou červenou paprikou a znova chvíľu popražíme – nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla. Zalejeme trochou vody. Používam svetlú papriku - môže byť aj tmavá zelená – ale mne chutí viac svetlá...

6.

Do hrnca s cibuľou a paprikou presypeme mäso aj s výpekom, zalejeme vodou alebo bujónom a prikryté varíme cca 20 minút.

7.

V hrnčeku poriadne rozhabarkujeme (alebo premiešame tyčovým mixérom) kyslú smotanu, pretlak a múku. Ak sme nedali bujón, trochu osolíme. Do hrnčeka naberieme naberačku teplej šťavy z masa a poriadne premiešame – to nám pomôže aby sa nám smotana „nezdrcla“ keď ju vylejeme do hrnca.

8.

Z hrnca vyberieme mäso a papriku, aby sa nám ľahšie spracovávala omáčka, prikryjeme, nech nám mäso za ten čas nevychladne (ja to ale nerobím, zručné kuchárky to zvládnu zapracovať aj s mäsom v hrnci). Do šťavy v hrnci nalejeme smotanu, poriadne premiešame a dochutíme octom, prípadne ešte dosolíme. Vrátime mäso s paprikou a prevaríme.

9.

Podávame na cestovinách. Na obrázku nie je v porcii zelená paprika – moji chlapci ju nemajú radi, tak im to pred servírovaní vyberám – ale aj keď ju nemáte radi, odporúčam aj tak variť s paprikou a vybrať až po uvarení – skúšala som aj bez papriky, ale jedlo uvarené s čerstvou paprikou má inú, takú sviežejšiu chuť. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...