Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kolumbijská šošovicová polievka

3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
šošovica
1 ks
klobása chorizo
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
jarná cibuľka
1 ks
veľká paradajka
ks
soľ, čierne korenie
1 ks
mrkva
2 ks
zemiaky
ks
mletá rasca
ks
olej

Smotana s koriandrom

ks
kyslá smotana
ks
čerstvý koriander
ks
šťava z citróna

postup

Ďalší recept mojej obľúbenej kolumbijskej blogerky :-) Táto polievka je zaujímavá, chutná a v Kolumbii sa jedáva s bielou ryžou, avokádom a šalátom

1.

Pripravíme si všetky suroviny – chorizo nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájame na jemno, mrkvu nahrubo nastrúhame a jarnú cibuľku a zemiaky tiež nakrájame. Ak nemáme jarnú cibuľku - nemusí byť. Sparenú paradajku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

2.

Najprv si pripravíme chorizo – ak nemáme, môžeme použiť akúkoľvek pikantnú klobásku. Na kolieska nakrájané chorizo pražíme na lyžičke oleja cca 5 minút na miernom plameni, dierovanou naberačkou preložíme na tanier s papierovou utierkou a necháme odkvapkať.

3.

Na oleji na ktorom sa pripravovalo chorizo speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a na menšie kúsky nakrájanú paradajku, osolíme a okoreníme. Spolu všetko varíme cca 10 minút, miešame. Pridáme rascu a varíme ešte cca 1 minútu.

4.

Pridáme vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Bude nám to trvať asi 45 minút.

5.

Vložíme chorizo a nakrájané zemiaky a varíme ešte cca 15-20 minút kým nie sú zemiaky uvarené. Ak je treba pridáme vodu.

6.

Podávame s kyslou smotanou s koriandrom – v malej miske zmiešame smotanu s koriandrom, pridáme 1 pl šťavy z čerstvého citróna, osolíme a okoreníme - ale polievka je výborná aj bez toho. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.