Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šalát z čerstvých špenátových listov

3
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
čerstvých špenátových listov
1 strúčik
cesnak
parmezán
smotana na varenie alebo šľahačková
soľ, čierne korenie

postup

Skvelý šalát, taký iný :-)) a hlave neskutočne rýchly...

1.

Pripravíme si všetky suroviny - buď máme balenie špenátových listov z obchodu - alebo cca 80-100 g špenátu napríklad z vlastnej záhradky

2.

Recept je veľmi jednoduchý. Špenátové listy očistíme, premyjeme a vysušíme (odstredivka na šalát je skvelý pomocník – odporúčam si zadovážiť, ak robievate často šaláty)

3.

V mise špenát osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (do tohto šalátu ho nepučím, aby nebol veľmi výrazný). Pridáme nastrúhaný parmezán a zalejeme smotanou – primerane :-) - aby nebol suchý ale ani veľmi „mokrý“. Premiešame.

4.

Podávame k jedlu kde sa nám žiada zelený šalát – napríklad ku kuraciemu soté – ja osobne mám tento šalát najradšej a jedávam ho k mäsu najčastejšie. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...