Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šalát z čerstvých špenátových listov

3
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
čerstvých špenátových listov
1 strúčik
cesnak
parmezán
smotana na varenie alebo šľahačková
soľ, čierne korenie

postup

Skvelý šalát, taký iný :-)) a hlave neskutočne rýchly...

1.

Pripravíme si všetky suroviny - buď máme balenie špenátových listov z obchodu - alebo cca 80-100 g špenátu napríklad z vlastnej záhradky

2.

Recept je veľmi jednoduchý. Špenátové listy očistíme, premyjeme a vysušíme (odstredivka na šalát je skvelý pomocník – odporúčam si zadovážiť, ak robievate často šaláty)

3.

V mise špenát osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (do tohto šalátu ho nepučím, aby nebol veľmi výrazný). Pridáme nastrúhaný parmezán a zalejeme smotanou – primerane :-) - aby nebol suchý ale ani veľmi „mokrý“. Premiešame.

4.

Podávame k jedlu kde sa nám žiada zelený šalát – napríklad ku kuraciemu soté – ja osobne mám tento šalát najradšej a jedávam ho k mäsu najčastejšie. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...