Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šalát z čerstvých špenátových listov

3
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
čerstvých špenátových listov
1 strúčik
cesnak
parmezán
smotana na varenie alebo šľahačková
soľ, čierne korenie

postup

Skvelý šalát, taký iný :-)) a hlave neskutočne rýchly...

1.

Pripravíme si všetky suroviny - buď máme balenie špenátových listov z obchodu - alebo cca 80-100 g špenátu napríklad z vlastnej záhradky

2.

Recept je veľmi jednoduchý. Špenátové listy očistíme, premyjeme a vysušíme (odstredivka na šalát je skvelý pomocník – odporúčam si zadovážiť, ak robievate často šaláty)

3.

V mise špenát osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (do tohto šalátu ho nepučím, aby nebol veľmi výrazný). Pridáme nastrúhaný parmezán a zalejeme smotanou – primerane :-) - aby nebol suchý ale ani veľmi „mokrý“. Premiešame.

4.

Podávame k jedlu kde sa nám žiada zelený šalát – napríklad ku kuraciemu soté – ja osobne mám tento šalát najradšej a jedávam ho k mäsu najčastejšie. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...