Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pstruh plnený šampiňónovou plnkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
pstruh čerstvý, vypitvaný
1 ks
citrón
maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
čerstvý tymián

Plnka:

2 ks
cibuľa
200 vetvičiek
šampiňóny
50 g
prerastená údená slanina
2 PL
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca

postup

1.

Čerstvého, vypitvaného pstruha umyjeme a osušíme. V tomto recepte som použila aj pečienku z pstruha, ale nie je to nutnosť.

2.

dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny... malé použijeme celé, väčšie prekrojíme, osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko orestujeme

3.

potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút... odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť

4.

pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou, plnku ktorá zostala dáme po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strane... pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla

5.

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút. alebo použijeme gril

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.