Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pstruh plnený šampiňónovou plnkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
pstruh čerstvý, vypitvaný
1 ks
citrón
maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
čerstvý tymián

Plnka:

2 ks
cibuľa
200 vetvičiek
šampiňóny
50 g
prerastená údená slanina
2 PL
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca

postup

1.

Čerstvého, vypitvaného pstruha umyjeme a osušíme. V tomto recepte som použila aj pečienku z pstruha, ale nie je to nutnosť.

2.

Dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny...malé použijeme celé, väčšie prekrojíme, osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko orestujeme.

3.

Potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút...odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť.

4.

Pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou. Plnku, ktorá zostala, dáme po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strane...pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla.

5.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút, alebo použijeme gril.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...