Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pstruh plnený šampiňónovou plnkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
pstruh čerstvý, vypitvaný
1 ks
citrón
maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
čerstvý tymián

Plnka:

2 ks
cibuľa
200 vetvičiek
šampiňóny
50 g
prerastená údená slanina
2 PL
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca

postup

1.

Čerstvého, vypitvaného pstruha umyjeme a osušíme. V tomto recepte som použila aj pečienku z pstruha, ale nie je to nutnosť.

2.

dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny... malé použijeme celé, väčšie prekrojíme, osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko orestujeme

3.

potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút... odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť

4.

pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou, plnku ktorá zostala dáme po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strane... pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla

5.

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút. alebo použijeme gril

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...