Pridať recept

FOTORECEPT: Pstruh plnený šampiňónovou plnkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
pstruh čerstvý, vypitvaný
1 ks
citrón
ks
maslo
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
petržlenová vňať
ks
čerstvý tymián

Plnka:

2 ks
cibuľa
200 vetvičiek
šampiňóny
50 g
prerastená údená slanina
2 PL
strúhanka
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
celá rasca

postup

1.

Čerstvého, vypitvaného pstruha umyjeme a osušíme. V tomto recepte som použila aj pečienku z pstruha, ale nie je to nutnosť.

Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Zdroj: evauhlik
 
2.

Dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny...malé použijeme celé, väčšie prekrojíme, osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko orestujeme.

Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Zdroj: evauhlik
3.

Potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút...odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť.

Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Zdroj: evauhlik
4.

Pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou. Plnku, ktorá zostala, dáme po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strane...pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla.

Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Zdroj: evauhlik
5.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút, alebo použijeme gril.

Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Pstruh plnený šampiňónovou plnkou
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať