Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rybie krokety

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kapor
200 g
bravčové plecko
100 g
zemiaky uvarené v šupe
3 ks
vajce
soľ
mleté biele korenie

Na obaľovanie:

hladká múka
vajce
strúhanka
sezamové semienka

postup

pre deti ale aj pre tých ktorí ryby moc nemusia

1.

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Filet z kapra (alebo inú rybu) vložíme do osolenej vriacej vody a krátko, asi 4-5 minút povaríme. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme a mäso vidličkou rozoberieme, kosti vyhodíme.

2.

Mäso a rybu rozmixujeme, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky

3.

Pridáme vajíčka, korenie a soľ a dobre zamiešame. Ak je hmota príliš riedka pridáme zemiak, alebo strúhanku.

4.

Tvarujeme krokety a obaľujeme v trojobale. Môžeme vytvarovať aj rybky. Kladieme na plech, na pomastený pečiaci papier.

5.

Pečieme na 200°C asi 30 minút. Krokety počas pečenia obrátime a pokvapkáme ešte olejom. Rybky otočíme, potrieme vajíčkom, ktoré nám ostalo z obaľovania a posypeme sézamovými semienkami.

6.

Podávame s pečenými zemiakmi a cesnakovým dresingom - kyslá smotana, cesnak, biele mleté korenie - alebo s tatarskou omáčkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.