Pridať recept

Kvetinová Pavlova

15
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na bezé:

4 ks
bielok
220 g
práškový cukor
2 PL
ocot
2 KL
Solamyl jemný kukuričný škrob Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Na ozdobenie:

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
250 g
ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)

postup

Čo je Pavlova? Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.

1.

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme. Elektrická rúra: 140 °C, Teplovzdušná rúra: 120 °C, Plynová rúra: stupeň 1. Doba sušenia: asi 20 minút (1 plech).

 
2.

Potom znížime teplotu a sušíme ďalej. Elektrická rúra: 70 °C, Teplovzdušná rúra: 50 °C, Plynová rúra: stupeň 1. Doba sušenia: asi 40 minút (1 plech).

3.

Kvietky necháme vychladnúť.

4.

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať