Pridať recept

Princess cupcakes

ingrediencie

2 tégliky
biely jogurt
80 g
mleté orechy
240 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
200 g
HERA maslová
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
4 ks
vajce
1/2 ČL
kôra z citrónu

Vanilkový krém:

200 ml
plnotučné mlieko
20 g
vanilkový puding
1/2 ks
vanilkový lusk
125 g
HERA maslová
100 g
práškový cukor
100 g
biela čokoláda

Ozdobenie:

ks
červené potravinárske farbivo
ks
žlté potravinárske farbivo
ks
farebné cukrárenské ozdoby
ks
marcipán (červený a fialový)

postup

Cupcakes pre pravé princezné!

1.

Rúru predhrejte na 170 °C. Oddeľte bielka od žĺtkov. V mise zmiešate preosiatu polohrubú múku, cukor, mleté orechy, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáte rozpustenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť, citrónovú kôru, žĺtky a biely jogurt. Všetko spolu ručne premiešate metličkou alebo ručným mixérom na menších otáčkach. Podľa potreby môžete pridať trošku plnotučného mlieka. Nakoniec obe zmesi poriadne premiešate.

 
2.

V čistej mise vyšľaháte bielky do tuhého snehu a opatrne vmiešate do pripraveného cesta. Košíčky na pečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 18-22 minút alebo pokiaľ z cesta nevyjde špajdľa suchá. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút na plechu na pečenie alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.

3.

Puding uvaríte podľa návodu na obale a na poslednú minútku pridáte zrniečka z vanilkového struku, ktoré sa zahrievaním krásne rozvoňajú. Za stáleho miešania necháte puding vychladnúť. Môžete ho tiež nechať schladiť v chladničke. V takomto prípade prekryjete misu s pudingom potravinárskou fóliou alebo poprášite práškovým cukrom, aby sa vám na povrchu nevytvorila kožka.

4.

Vo vodnom kúpeli si rozpustíte bielu čokoládu. Pomocou ručného mixéra vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť spolu s preosiatym práškovým cukrom. Hneď ako sa základ krému spojí, začnete zašľahávať puding a nakoniec už iba ľahko vmiešate rozpustenú bielu čokoládu.

5.

Krém rozdelíte na dve časti a každú sfarbíte pomocou jedného potravinárskeho farbiva. Dozdobíte pomocou cukrárskych ozdôb – perličiek a mašličiek. Zdatnejší cukrári môžu vytvoriť vlastné ozdoby z farebného marcipánu v tvare princezniných šiat či motýlikov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať