Pridať recept

Hovädzie špízy so zelenou salsou

ingrediencie

400 g
hovädzie steaky z roštenky
12 ks
cherry paradajky
2 ks
väčšia cibuľa
zväzkov
petržlenová vňať
1 dl
oleja Raciol + na potretie mäsa
0,3 dl
biely vínny ocot
1 strúčik
cesnaku
1 ks
jarná cibuľka
1 ks
čili paprika
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.

Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky. 

 
2.

Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 - 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie. 

3.

Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.

4.

Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.

5.

Raciol repkový olej je tou najlepšou voľbou na dlhodobú úpravu mäsa – teda na grilovanie, pečenie, varenie i vyprážanie. Má vysoký bod zadymenia (190 °C – 230 °C), čo znamená, že sa neprepáli tak rýchlo ako iné oleje. Pre jeho neutrálnu chuť ho môžete využiť na prípravu marinád, pri grilovaní zasa zvýrazní prirodzenú chuť mäsa, rýb, aj zeleniny.

raciol oleje
raciol oleje
Zdroj: Palma
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať