Hovädzie špízy so zelenou salsou
ingrediencie
postup
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky.
Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 - 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie.
Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.
Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.
Raciol repkový olej je tou najlepšou voľbou na dlhodobú úpravu mäsa – teda na grilovanie, pečenie, varenie i vyprážanie. Má vysoký bod zadymenia (190 °C – 230 °C), čo znamená, že sa neprepáli tak rýchlo ako iné oleje. Pre jeho neutrálnu chuť ho môžete využiť na prípravu marinád, pri grilovaní zasa zvýrazní prirodzenú chuť mäsa, rýb, aj zeleniny.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.