Grilované sladké zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
sladký zemiak
4
PL
olej Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami
2
ČL
sezamové semienka
trochu
soľ mleté čierne korenie lístky bazalky
postup
1.
Sladké zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky. Zemiaky potrieme olejom a grilujeme z oboch strán.
2.
Grilované zemiaky posypeme sezamovými semienkami, lístkami bazalky a nakoniec zľahka pokvapkáme trochou ochuteného oleja.
3.
Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami je výberový repkový olej špičkovej kvality ochutený bylinkami. Je to skvelý tip na grilovanie, pretože mäsu, rybám i zelenine dodajú výnimočnú chuť bez pridávania ďalších korenín. Môžete ho použiť na prípravu marinády, dipov, alebo len potrieť kúsky mäsa či zeleniny pred grilovaním aj počas neho.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.