Pridať recept

Cheesecake s čučoriedkami

8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
celozrnné ovsené keksy
120 g
maslo

Náplň:

300 g
plnotučný tvaroh
400 g
žervé
4 ks
vajce
1 PL
citrón (šťava)
100 g
kryštálový cukor
200 g
čučoriedka
1 ks
vanilkový lusk

postup

Oslávte deň detí, ako sa patrí! Pripravte pre svoje ratolesti osviežujúci cheesecake.

1.

Rúru si rozohrejte na 180 °C, vynechajte teplo vzduch a pečte v programe „horný a dolný ohrev“. Sušienky rozmixujte na prášok, lepšie to ide po častiach. Rozpustite si v kastróliku maslo a v miske ho premiešajte s rozmixovanými sušienkami. Vzniknutú hmotu rovnomerne utlačte na dno otváracej tortovej formy o priemere cca 20 cm, ktorú ste predtým vymazali maslom. Dajte na 10 minút predpiecť. Po vybratí z rúry znížte teplotu na 160 °C.

 
2.

Medzitým v mise premiešajte tvaroh s žervé, vajíčkami, citrónovou šťavou, cukrom a s dreňou zoškrabnutou s pozdĺžne rozpoleného vanilkového struku. Ľahko roztlačte 150 g čučoriedok a vmiešajte ich do zmesi. Tu potom nalejte do formy na predpečené cesto. Niekoľkokrát klepnite dnom o stôl, aby ste vyhnali prebytočné bubliny.

3.

Dajte koláč späť do rúry a pri 160 °C pečte zhruba 40–50 minút, až sa náplň spevní, ale bude sa ešte chvieť. Potom vypnite rúru, mierne pootvorte dvierka a nechajte cheesecake pomaly vychladnúť v rúre, aby vám zbytočne neklesol. Až potom ho zakryte fóliou a dajte do chladu na niekoľko hodín – ideálne cez noc. Podávajte rozkrájaný na rezy, ozdobený čerstvými čučoriedkami a lístkami medovky alebo mäty.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať