Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bezlepkové trhančeky s čučoriedkovým krémom

ingrediencie

200 g
tvaroh
150 g
ryžová múka
100 g
pohánková múka
1 PL
kukuričný škrob
soľ

Čučoriedková omáčka

500 g
mrazené čučoriedky
100 g
maslo
4 PL
kokosový cukor
2 PL
topinamburový sirup
konopných lúpaných semienok

postup

Cestoviny by niektoré deti mohli jesť každý deň. Je výhodné držať doma viacero druhov múk, teda aj cestovina samotná môže mať rôzne chute. Naviac, ak je jedlo bez lepku, ľahšie ho natrávime. Rada kombinujem múky s tvarohom. Cesto je jemnejšie ako so zemiakmi, hoci na „krumplové“ lokše nedám dopustiť. Aj tie si občas robím s tvarohom. Tento recept sme vymysleli za pochodu s Miškou, na mojom domácom kurze varenia. Chcela skúsiť niečo múčne bez lepku. Najskôr sme vytvorili pirôžky, ktoré chutili aj mojej mame a malej dcérke. Použili sme rovnaké cesto. Vlastne tento trhanček je zo zbytkov cesta po vykrajovaní taštičiek na pirohy. Múku sme si zomleli tesne pred použitím v mixéri – z bio pohánky a ryže natural. Čučoriedky sme mali slovenské, majú úžasnú vôňu a chuť aj zamrazené. Na rozdiel od kanadských aj iný obsah antioxidantov a farbiva asi  Z trička teda dole nejdú ;) Teda mama má zaručený recept na fľaky po červenom/tmavom ovocí: vraj to treba hneď zaliať mliekom (kravským) a dať vyprať. Malým deťom je zas pre mňa overené použitie pršiplášťa pri jedení ;)

1.

Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Keď začne vrieť, pridáme do nej na 1l 1 ČL soli. No a medzitým vymiesime cesto. Do misky dáme najskôr tvaroh. Podľa toho akej je konzistencie postupne prisypeme škrob, soľ a múčnu zmes. 

2.

Cesto má byť vláčne, tvarovateľné, no pevné, nemalo by sa rozpadávať. Rozvaľkáme ho na 3mm a buď natrháme, alebo vykrajujeme malé tvary (štvorčeky). 

3.

Cesto hodíme do vriacej vody a po vyplávaní na hladinu asi po minúte vytiahneme cedítkom do misky s maslom. Masla by malo byť viac aby boli kúsky cesta obalené, hneď´ pridáme mrazené čučoriedky, ktoré do masla pustia šťavu a s pridaním topinamburového sirupu sa vytvorí parádna omáčka. 

4.

Ten kokosový cukor môžete ešte pridať navrch, čučoriedky bývajú niekedy kyslejšie. Aby sa celému jedlu dodal aj šmrnc a trošku chrumkavosti, pridala som navrch konopné semienka a kvietky materinej dúšky. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...