Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohové šúľance s voňavou posýpkou

ingrediencie

250 g
tvaroh
1 téglik
biely grécky jogurt
1 PL
kokosový cukor
soľ
200 g
špaldová múka
100 g
ryžová múka
hrozienka sušené
100 g
maslo

Na posýpku:

lieskovce
konopné jadierka lúpané
4 PL
topinamburový sirup

postup

O tvarohu v cestovinách, respektíve v múčnych jedlách som už písala. Chutí nám, využívame ho. Surový, teda nezamaskovaný našej najmešej vôbec nechutí. Celkovo okrem jogurtu gréckeho typu nad mliečnymi produktami ohŕňa nos a nejako mi to nevadí. Nie som lobbista za pitie kravského, alebo akéhokoľvek živočíšneho mlieka. Ale občas zjesť niečo zakysané, teda v acidnej forme môže byť prospešné pre vysoký obsah probiotických kultúr. Deťom od 1r, a malým deťom vo všeobecnosti by sa aj jogurty a tvarohové pochúťky ponúkať bez cukrových sirupov a rôznych farbív a džemov. Predsa len, sú to konzervanty a naše deti si ich v budúcnosti užijú ešte dosť. Jogurty si vyberáme so živými kultúrami, najlepšie ešte zrejúce v kelímkoch. Slovenské. Také, čo sa krava podojí tu, vyrobí sa mlieka produkt a tu sa aj predá. Na desiatu som pokusne zmieša hrudkový tvaroh s bielym jogurtom, pridala trošku kokosového cukru a vanilky. Staršia s tatinom vylízali misky, najmladšia zjedla dve lyžice a vypýtala sa hrať. Tak a u nás sa neplytvá zvyšným jedlom, zamiesila som s múkou a vyšúľala šúľance na večeru. S posýpkou zo zvyšných lieskovcov z domácej nutelky. A konopnými jadierkami. Bielkoviny, zdravé tuky.

1.

Do veľkého hrnca dáma variť vodu na šúľance. Na suchej panvici opražíme zľahka lieskovce a konopné semienka. Vychladnuté ich vymixujeme. 

2.

Cesto: tvaroh vymiešame s jogurtom a soľou a kokosovým cukrom, postupne pridávame mix múk, tak, aby sme mali mäkké, pevné a tvarovateľné cesto. Vyšúľame šúľančeky. My máme radi asi 3 cm a priemer 0,5 – 1cm . 

3.

Uvaríme vo vriacej vode. Ako šúľanec vyjde na hladinu, počkáme asi minútu a vylovíme ich cedítkom. Vložíme do misy s časťou masla a premiešame aby sa nelepili. 

4.

Na zvyšnom masle opražíme hrozienka s topinamburovým sirupom a premiešame so šúľancami. Primiešame posýpku. Je voňavá po orieškoch, chrumkavé a sladké hrozienka sa budú deťom páčiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Mnohí z nás si nesú doslova traumu, blok, zo školskej jedálne a niektoré jedlá nedajú do úst už len z princípu. Verte,...
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...