Pridať recept

Jahodová roláda s citrónovou vôňou

Jahodová roláda s citrónovou vôňou
Zdroj: FINO_recepty
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
stredne veľké vajce
100 g
práškový cukor
1 PL
vanilínový cukor
1 štipka
soľ
100 g
múka hladká
1 PL
citrón (šťava)

Náplň

300 g
čerstvé jahody
200 g
smotana kyslá
100 g
plnotučný tvaroh
2 PL
med
2 PL
práškový cukor
2 PL
vanilínový cukor
1 PL
citrónová šťava
3 PL
jahodová marmeláda

postup

Zahájte sezónu jahôd sladkou roládou!

1.

Rúru si predhrejte na 200 °C. Plech potrite maslom a vyložte papierom na pečenie. Oddeľte bielka od žĺtok a žĺtka vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. Bielky, vanilkový cukor a štipku soli vyšľahajte na tuhý sneh. Penu, sneh, preosiatu múku a nastrúhanú kôru z 1/2 citrónu zľahka spojte do cesta a rozotrite ho na pripravený plech.

 
2.

Pečte 8–10 minút doružova. Upečené cesto hneď preklopte na čistú utierku. Zlupnite papier na pečenie, ale nechajte ho ležať na ceste, pokiaľ nevychladne.

3.

Jahody omyte, osušte, odstopkujte a pokrájajte na kocky. Prešľahajte suroviny na náplň okrem jahôd a džemu. Jahody vmiešajte až nakoniec. Ochutnajte a dochuťte, ale počítajte aj so sladkosťou cesta.

4.

Vychladnuté cesto otočte a nechajte ležať na papieri na pečenie alebo utierke. Potrite ho ľahko džemom a potom náplňou, ale vzdialenejšiu dlhšiu stranu nenatierajte až do konca (nechajte voľný asi 5cm okraj, aby ste náplň nevytlačili pri rolovaní von). Rolujte smerom od seba, pomáhajte si pri tom papierom či utierkou a stočenou roládu zabaľte do fólie. Dajte do chladničky minimálne na tri hodiny spevniť.

5.

Roládu krájajte na silnejšie plátky, poprášte práškovým cukrom a podávajte s kúskami jahôd, kopčekom šľahačky a lístkami mäty.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať