Pridať recept

Pečené jablká s chrumkavou náplňou a čokoládou

Pečené jablká s chrumkavou náplňou a čokoládou
Zdroj: Electrolux

ingrediencie

4 ks
veľké jabko Golden Delicious

Sirup:

10 g
maslo
2 PL
krupicový cukor
ks
šťava z jedného citróna

Náplň:

3 ks
upečené croissanty
150 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
80 ml
polotučné mlieko
1 ks
lusk čerstvej vanilky (alebo trocha vanilkového extraktu)
75 g
trstinový cukor
50 g
čokoláda na varenie
2 PL
lúpané mandle
2 PL
sušené brusnice
50 g
zmäknuté maslo na potretie
trochu
práškový cukor na posypanie
podľa chuti
jahody, mäta a vanilková zmrzlina na ozdobenie

postup

Váhate, či si dať ovocie alebo sladký dezert? Vyriešte dilemu pečenými jablkami s chrumkavou náplňou :).  

1.

Sezónne suroviny: ÁNO
Režim: Teplovzdušné pečenie (Intervalové pečenie/Nízka vlhkosť)
Doplnenie vody do zásobníka: NIE
Predohrev: ÁNO
Teplota: 180 °C
Čas pečenia: 15 minút
Vhodná nádoba: klasický smaltovaný plech
Sonda: Nie

 
2.

Jablká zhora i zdola zrežeme a do ich stredu zapichneme guľatú vykrajovačku takej veľkosti, aby od šupky zostal aspoň 1 cm dužiny jablka. Potom pomocou malej lyžičky alebo vykrajovačky na melóny vydlabeme dužinu s jadrovníkmi tak, aby sme dolu nechali 2 cm vrstvu jablka.

3.

Z masla, cukru a citrónovej šťavy uvaríme v kastróle hustý sirup, ktorým vytrieme vydlabané jablká. Jablká preložíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie (Intervalové pečenie/Nízka vlhkosť). Necháme zapiecť pri teplote 180 °C na 10 min.

4.

Croissanty nakrájame na menšie kúsky. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a tupou stranou noža vyškriabeme zrniečka z oboch polovíc struku. Zrniečka dáme do smotany spoločne s vajcami, mliekom, cukrom, rozšľaháme a prelejeme cez nakrájané croissanty. Pridáme vopred nakrájané mandle a brusnice, nahrubo nadrvenú čokoládu a premiešame. Hotovú zmes necháme na 1 hodinu odpočinúť.

5.

Potom upečené jablká vrchovato naplníme zmesou. Vrchnú časť jabĺk zľahka potrieme maslom a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie pri teplote 180 °C približne 15 minút.

6.

Po upečení jablká preložíme na tanier, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jahodami, lístkami mäty a podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať