Pridať recept

Džatky

ingrediencie

1 kg
zemiakov
100 g
hladkej múky
100 g
polohrubej múky
ks
soľ
ks
bryndza
ks
prerastaná slanina

postup

1.

Očistené zemialy nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme do mäkka. Vodu zlejeme, ale asi 1/3 necháme, popučíme zemiaky a pridáme preosiatu múku. Premiešame a necháme 15 minút postáť. 

 
2.

Medzitým si nakrájame slaninu na drobné rocky, rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. 

3.

Z odstáteho cesta robíme guľky veľkosti vlašského orecha a ukladáme na slaninu. Necháme zapiecť 20 minút na 180 stupňov. Podávame posypané bryndzou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Džatky a fučka
Ako na tradičné zemiakové džatky a fučku?
V sérii niekoľkých článkov vám predstavíme špeciality tradičnej slovenskej kuchyne, ktoré sa na našich...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Demikát
Čo tak dať si demikát? Jedinečná a rýchla slovenská polievka
Demikát je typicky slovenskou odpoveďou na bohaté a krémové zemiakovo-syrové polievky.
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...