Pridať recept

Zapečené kuracie prsia

ingrediencie

800 g
kuracie prsia
ks
soľ
5 PL
hladká múka špeciál
ks
mleté čierne korenie
ks
mletá červená sladká paprika
200 ml
kyslá pochúťková smotana
150 g
tvrdý syr
ks
rastlinný olej

postup

Rezníky sú šťavnaté, pečené v rúre, bez zbytočného tuku.

1.

Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme a posolíme. V miske zmiešame múku, čierne mleté korenie a červenú mletú papriku. V zmesi obalíme každý rezeň a prudko opražíme na panvici rozpálenom oleji.

 
2.

Opražené rezne položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý rezeň potrieme lyžicou kyslej smotany a bohato posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme zapiecť do rúry na 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Podávame so zemiakmi a s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.8.2017 12:31 | |
+67 -27
Vinikajúci recept, určite som ho nerobia prvý krát. Ja som to vylepšia tým že som naspadok kuracích pŕs dala uvarené zemiaky a spolu som to zapliakla. Určite doporučijem. Jednoduchý chytní recept. :)
miska192
14.3.2020 16:02 | |
+66 -38
Treba to pri zapekani zakryť?
Podobné články
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!