Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepková banánová bábovka

ingrediencie

3 ks
vajce
150 g
trstinový cukor
10 PL
HERA maslová
2 ks
banán
150 g
rozvarená jasmínová ryža
100 g
kokos stúhaný
200 g
kukuričná múka
50 g
horká čokoláda - nasekaná na kúsky
2 ČL
prášok do pečiva na bezlepkové pečenie
soľ

postup

Aj bezlepková bábovka vás môže vrátiť do čias, kedy ste sa báboviek od svojej babičky nevedeli dojesť.

1.

Vajce dajte spolu s cukrom do kuchynského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.

2.

Pridajte rozpustenú Heru, banány a opäť dajte šľahať na vysokú rýchlosť. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte.

3.

Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte do cesta.

5.

Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto.

6.

Pečte na 170 °C, 40 minút.

7.

Bábovka bude hotová, keď po vpichnutí špajle do stredu, vyjde špajľa čistá von.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...